Tyresö slott.

Välkommen på hästfest
på Tyresö slott
Lördag och söndag
16-17 september
kl. 12-16

Ardennerföreningen kommer att presentera hästekipage och Linda Nilsson kommer att berätta om sin resa med dressyrardennern Torsten.

Kom och upplev mångfalden inom rid- och körsport! Under helgen blir det uppvisningar och aktiviteter med hästanknytning i den vackra slottsparken vid Tyresö slott.

På tre arenor får du möjlighet att se vad häst och människa kan göra tillsammans genom aktiviteter, uppvisningar och tävlingar så som Maratonkörning, kadrilj med islandshästar, damsadelridning, para-ridning, skogsarbete och western. Dessutom fylls parken av familjeaktiviteter, föredrag, utställare, mat och dryck. Museivåningen inne i slottet är öppen för besök hela helgen.

Hästfestens arrangeras av Slottshästen och Nordiska museet.

Tyresö slott:
Tyresö slott byggdes av Gabriel Gustafsson Oxenstierna och stod klart på 1630-talet. Slottet har haft många ägare genom århundradena och utseendet har också förändrats genom tiden. Efter den siste ägarens död 1930 testamenterades slottet till Nordiska museet.

Om Slottshästen:
Slottshästen består av Fredrik Hedin och Lars Lalla Nilsson som båda har mångårig erfarenhet av hästevenemang. Fredrik är projektledare med bakgrund som kusk och eventarrangör och Lalla Nilsson har tillsammans med Owe Sandström producerat showerna på Sweden International Horse Show under många år och är medproducent av invigningen av EM i Göteborg.

Hitta till Tyresö slott:
Enklast är med buss från Gullmarsplan eller Tyresö centrum. – Buss 875 från Gullmarsplan till Tyresö kyrka. Gå av vid kyrkan, fem minuters promenad. – Buss 819 till Tyresö slott, cirka tio minuters promenad.

Parkeringsplatser finns mot avgift.

Mer info: www.nordiskamuseet.se/slott-gardar/tyreso-slott