Riksutställning – uppdaterad 30/7

Avelsföreningen för Svenska Ardennerhästen bjuder in och uppmuntrar medlemmar att anmäla sin häst till jubileumsutställning för att fira 150 år med oss! Vi ser fram emot att en fullspäckad helg på Hellekis Säteri tillsammans med er. Vi har uppdaterat inlägget med detaljerat schema för hela helgen.

Resultat Grevagården (Uppdaterad med bilder)

Cronas Waldemar blev årets bästa treåring med 44 poäng. Eros blev bästa fyraåring med 43 poäng. Foto: Pernilla Hägg

Avelsvärdering Grevagården 2023 (Uppdaterad 2023-03-22)

Brolör

Avelshingstvärdering 2023 är på Grevagården utanför Skövde den 24-26 mars. VIKTIG ÄNDRING!!! Samtliga ardennerhingstar visas på söndagen den 26 mars. Anledningen till förändringen är att den totala mängden anmälda hingstar på lördagen är för många för att hinna med på samma dag. Därför har avelsföreningarna beslutat att flytta alla ardennerhingstar oavsett ålder till samma dag. Det gäller alla delstationer för…

Resultat Riksutställning i Vetlanda

På Riksutställningen blev stoet Majsan blev Best in Show med 44 poäng. Ellinor Jegebris tog hem segern i både bruksridning och brukskörning med sin valack Wulcan.

Fortsatt godkännande som avelsorganisation

Fortsatt godkännande som avelsorganisation med delegerat ansvar gällande utförande av hästpass. AfSA är sedan tidigare en egen avelsorganisation med ansvar att utfärda hästpass. Den 16 juni 2022 beslutade Jordbruksverket att ge AfSA fortsatt ansvar över detta. Beslutet finns att läsa och kan efterfrågas på AfSA:s kansli.

Information gällande pass

Information gällande pass till svenska ardennerhästar som fötts utanför landet Utfärdandet av pass ska ske i det land som fölet är fött. AfSA kan inte registrera någon ardennerhäst som inte finns inom landet, då vi enligt AfSA:s plan-riktlinjer, godkända av Jordbruksverket, inte har någon dotterstambok i annat land. Registrering av inhemska ardennerhästar införs i vårt register (Blå Basen). Att utfärda…

Sida 1 av 6